maanantai 14. joulukuuta 2009

Mantelimassa-minttulikööri suklaat

Tein tällaisia suklaa karkkeja tällä kertaa:

Sisus:
200g mantelimassaa
n.1/2 dl minttulikööriä (voi tietysti olla maunmukaan mitä vaan likööriä)

Kuori:
1 dl kaakaovoita raasteena
1/2 dl neitsyt kookosöljyä
1/2 dl raaka kaakaomassaa
1 rkl hunajaa
n.1dl kaakaojauhetta (en mitannut yhtään)

Ensin mantelimassa sekoitetaan likööriin ja kannattaa laittaa pakkaseen vähäksi aikaa sen jälkeen niin massa kovettuu kivasti mutoilua varten.
Kaakaovoi ja kookosöljy sulatetaan vesihauteessa ja lisätään kaakaomassa, odotetaan taas että homogenisoituu. Lisätään hunajaa ja kaakaojauhetta maun mukaan.
Mantelimassa-likööri seoksesta pyöritellään palloja ja dipataan suklaassa hammastikkuun tökättyinä. Kuori kovettuu heti koska mantelimassa on niin kylmää. Voit nostaa suoraan lautaselle, poistaa tikun ja täyttää pienen kolonkin suklaalla. Lopuksi pyöritellään kaakaojauheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti