keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Karkki päivä: omena-sitruunamarmeladit

Maanantai iltana tein omena-sitruuna marmeladeja ja tänään ne ovat kuivanneet valmiiksi.
Ohjeeni oli tällainen:

1,5 rkl agar-jauhetta (apteekista)
4,5dl vettä
6dl sokeria
2dl omenasosetta
0,5dl sitruunan mehua
yhden sitruunan kuori
1tl viinihappoa


sokeria sokerointiin (menee yllättävän paljon)

Kuumenna vesi ja agar-jauhe kattilassa kokoajan sekoittaen, lisää sokeri ja keitä kunnes kirkastuu (n.1/2h). Anna jäähtyä hetki ja lisää marjasose, sitruunan mehu ja kuori, sekä viinihappo.
Kaada seos reunalliseen vatiin hyytymään. Leikkaa marmeladi ja laita kuivamaan esim. uunin ritilälle, niin että pääsevät ilmavasti kuivamaan. Sokeroi tarvittaessa uudelleen parin päivän päästä.

1 kommentti:

  1. Oi-oi, muistan ajan kun kotona tehtiin useinkin marmeladia, ja nekkuja. Vielä kauempana historiassa on aika kun isosysteri teki tryffeleitä. Ne oli kauniita mutta en niistä lapsena tykännyt. Nyt ne on herkkua.
    Marmeladia taidettiin tehdä jopa koulussa köksätunnilla.

    VastaaPoista