maanantai 16. marraskuuta 2009

Käsintehtyä suklaata






Tänään sain vihdoin tehtyä raakasuklaata. Kaakaovoita en ole nyt saanut, niin käytin pelkää neitsytkookosöljyä. Tein kovehteja, joissa on sisällä lisäaineetonta suklaa&pistaasitahnaa. Nämä ovat niin nameja! Maidottomia ja lisäaineettomia herkkuja. Jos ei ennen ole kookosöljyä syönyt kannattaa aloittaa varovasti koska sen rasvahappo koostumus eroaa muista rasvoista.



Ohjeeni:
n.1dl luomu neitsytkookosöljyä (luontaistuotekaupasta)
1-2rkl luomu hunajaa
n.1,5dl kaakaojauhetta
1/2tl vanilijasokeria
1/3tl pikakahvijauhetta
suklaa&pistaasi tahnaa


Neitsytkookosöljy sulatetaan vesihauteessa ja lisätään hunaja sekoitetaan ja lisätään loput aineet. Makeutta voi säätää laittamalla vielä lopuksi lisää hunajaa jos siltä tuntuu. Kun aineet ovat hyvin sekoitettu, (ei ole tarkoitus vatkata ilmaa väliin), kaadetaan silikoniseen jääpalavuokaan n.1/3 saakka suklaata. Laitetaan pakkaseen n.10 minuutiksi kovettumaan ja laitetaan sitten kaikkiin nokare sulkaa&pistaasitahnaa. Täytetään vuoat suklaalla ja taas pakkaseen n.30 minuutiksi. Sitten herkutellaan rooibos-teen kanssa.


Suklaata jäi vähän yli niin tein vielä suklaa-banaanilastuja lopusta.

1 kommentti:

  1. Kiitos kommentistasi ja hyvä kun palasit laittamaan nimimerkin niin löysin tänne blogiisi.
    NAM, mahtaa olla herrrkullista tuo suklaasi.
    Ja kauniita neuleita täällä on myös. Ja Nalle, ihana!

    VastaaPoista